יתרונות ומאפיינים של פתרונות השקעה
פתרונות השקעה אמורים לספק מענה לצורך בחיסכון לטווח בינוני או ארוך. באמצעות פתרונות מן הסוג הזה ניתן להשוות בין אפיקי השקעה ולזהות בשלב מוקדם את היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם. לאור מצב שוק ההון בארץ ובעולם, הפתרונות שניתנים על ידי אנשי מקצוע הם גם הדרך היחיד להתגבר על מהמורות ולצמצם סיכונים. כל אלו הופכים את הנושא של פתרונות השקעה לעניין שדורש מחשבה ותקנון מוקדם.
ברמה הבסיסית, ניתן לזהות מספר מאפיינים משותפים לכל הסוגים של פתרונות השקעה. ראשית, הצורך בפתרונות מן הסוג הזה בולט בעיקר לאחר המשבר הכלכלי של 2008. כיום משמשים הפתרונות כאמצעי להגנה על ההון האישי וההשקעות הקיימות מפני ירידת ריביות, קיפאון ונטיה בינלאומית לשיתוף במשאבים.
שנית, פתרונות השקעה מטרתם לפזר חלק מההשקעות גם מחוץ לשוק ההון. אלו פתרונות שמייצרים אלטרנטיבה לאפיקי ההשקעה המסורתיים והרגילים. בעזרת השקעה חכמה ניתן למצות את הפוטנציאל של המשאבים הקיימים, מבלי ליטול סיכון גבוה מדי. המדיניות יכולה להיות למשל השקעה בנדל"ן מניב, פתיחת עסק, או השקעה בניירות ערך.
מאפיין לא פחות חשוב של פתרונות השקעה כולל אסטרטגיה להשקעת עודפי מזומנים. כאן מדובר בעיקר על תהליך שמטרתו לכוון ולאפיין תהליכי קבלת החלטות לטווח קצר או ארוך, תוך הקצאת כל המשאבים הנדרשים להשגת המטרות.
איך בוחרים פתרונות השקעה?
בחירת פתרונות השקעה היא עניין סובייקטיבי שמחייב הקצאה של זמן ומשאבים. בשלב הראשון אפשר לפגוש אנשי מקצוע שעוסקים בתחום ולבקש הסבר מפורט על הבדלים בין פתרונות קיימים. בשלב השני ניתן לקבוע תכנית השקעות אסטרטגית, בעיקר כדי להפוך את התכנון התיאורטי לפעולות מעשיות. בשלב השלישי כבר נדרש מעקב צמוד אחר הביצועים ושינויים או התאמות בזמן אמת.
בחירת פתרונות השקעה חייבת לעלות בקנה אחד עם המאפיינים האישיים של המשקיע. משקיע סולידי לדוגמא יעדיף רכישת נדל"ן מניב או קרנות נדל"ן, בעוד משקיע הרפתקני יחפש את התשואה הכי גבוהה במניות, אופציות, אגרות חוב ועוד. יש גם משקיעים שמשלבים בין מאפיינים סולידיים והרפתקנים על ידי השקעה פאסיבית.