ניהול עושר

כיצד מבצעים ניהול עושר?

ניהול עושר מבוסס על התאמה אישית של מסלולי השקעות לצורך יצירת תשואות והבטחת העתיד הפיננסי של בני המשפחה. הניהול דורש תכנון ארוך טווח והתאמה ליעדי הלקוח. את הניהול כדאי לבצע על סמך המלצות של אנשי מקצוע, שמכירים את התחום ויודעים איפה כדאי להשקיע על מנת למזער את הסיכון ולהגדיל את התשואה. בעזרת תכנון פיננסי מן הסוג הזה ניתן להפוך כל רעיון תיאורטי לערך כספי ולהתגבר על סיכונים ומהמורות בשוק ההון.

 

ניהול עושר

 

פמילי אופיס, ניהול עושר מבוצע במספר שלבים חשובים. בשלב הראשון נדרשת פגישת היכרות בין היועץ לבין הלקוח ובעל ההון. מטרת הפגישה היא להגדיר מטרות ברורות, לקבוע את שיטת העבודה המשותפת ובמידת הצורך גם להחליט על מסגרת זמנים. הפגישה היא הזדמנות להתרשמות אישית בין הצדדים ולבדיקת הרקע והניסיון של אנשי המקצוע.

חשוב לזכור שכל תכנית פיננסית אסטרטגית לניהול עושר מחייבת בדיקה מקיפה של מכלול הנכסים מול ההתחייבויות. הבדיקה מתבצעת עבור כל אחד מהנכסים בנפרד, תוך כדי התייחסות להיבטים כגון חוקי מס, תקנות קופות גמל וכן הלאה. תכנון מס אפקטיבי ישפר משמעותית את אחוזי התשואה מהשקעות מסוימות ויבטיח את אופן השימוש הנכון במקורות הפיננסיים השונים.

ניהול עושר גם אחרי הפרישה

בשלב השני בונים תכנית פיננסית אסטרטגית. התכנית צריכה להיות מבוססת על המאפיינים הייחודיים של הלקוח ועל מסגרת התקציב שעומדת לרשותו. ניהול עושר סובייקטיבי ואישי משפר משמעותית את סיכויי ההצלחה, כי הוא מביא בחשבון את נטיות הלקוח ואת השאיפות שלו. את התכנית הפיננסית בונים במטרה לאזן את נכסי הלקוח עם ההתחייבויות הקיימות וכדי למנוע הפתעות. בנוסף, את התכנית בונים לפי הרגלי הצריכה של המשפחה לרבות שיעור הצריכה החודשית, שגרת הנסיעות והחופשות, אירועים עתידיים ועוד.

אחת המטרות העיקריות של ניהול עושר היא להכין תכנית פרישה ולהשתמש בה כדי להעביר את הנכסים לדורות הבאים. ניהול עושר אחרי הפרישה חשוב לא פחות מניהול העושר שמתבצע תוך כדי צבירת ההון, כי הוא קובע את רמת החיים של הדורות הבאים ואת יכולתם להתמודד עם שינויים ותמורות.