שלבים ומטרות של ייעוץ פיננסי
ייעוץ פיננסי מתבצע במספר שלבים ומטרתו לנהל טוב יותר את הכספים, המשאבים וההון העצמי של הלקוח. הייעוץ ניתן על ידי אנשי מקצוע עם רקע והסמכה והוא מחייב רמה גבוהה של אמינות. בעזרת הייעוץ ניתן לשפר את השליטה בעסק ובמקורות ההכנסה, להבטיח עתיד פיננסי יציב גם אחרי הפרישה ולדאוג להון המשפחתי של הדורות הבאים.
ייעוץ פיננסי מתחיל באבחון עסקי. האבחון מתבצע על סמך פגישה אחת או יותר, שבמהלכן נבדק המערך הפיננסי הקיים ומוגדרות מטרות ביצוע לטווח הקצר, הבינוני והארוך. אבחון עסקי מחייב השוואה בין מקורות ההכנסה וההתחייבות והוא דורש שקיפות מלאה. בעזרת שיתוף פעולה בין היועץ לבין הלקוח ניתן לשאוב מקסימום תועלת מהאבחון, על מנת להגיע לתמונת מצב פיננסית מדויקת.
השלב השני כולל שימוש בתמונת המצב הפיננסית שהתקבלה לצורך קביעת אסטרטגיית פעולה ותכנית עסקית. בשלב הזה ממשיכים לאסוף את המידע ומשלבים בין מקורות אינפורמטיביים. המידע החשוב מתייחס לרווחים, תזרימי מזומנים ואשראי, התחייבויות של העסק, משכורות לעובדים, תשלומים לספקים וכן הלאה.
בשלב השלישי בונים את התכנית העסקית ומיישמים את עקרונות הייעוץ. בעזרת בניית תכנית פיננסית ניתן גם לעקוב בזמן אמת אחר הביצועים. המעקב עוזר לתכנית לקרום עור וגידים והוא מסייע למשקיעים שרוצים להגיב לתמורות ושינויים בשוק ההון.
מי צריך ייעוץ פיננסי?
כפי שניתן לראות, שירותי ייעוץ פיננסי מתאימים גם לבעלי עסקים ומנהלי חברות וגם למשקיעים פרטיים. השילוב בין הידע המקצועי של היועצים לבין הצרכים של הלקוחות מוכיח את עצמו באופן אמפירי. ניתן לזהות באופן ברור בהבדלים בין התשואות שמתקבלות על השקעות פרטיות ללא ייעוץ, לבין התשואות שמלוות השקעות שעליהן ממליצים יועצים מנוסים ואמינים.
מערך פיננסי שמבוסס על ייעוץ מקיף כולל בניית תקציב והוא מסייע גם בהתנהלות יום יומית. במילים אחרות, לא חייבים לחכות לפרישה או להופעת בעיות כלכליות כדי לקבל שירותי ייעוץ. הייעוץ מתגלה כפתרון הטוב ביותר גם לטובת בחינת צרכי אשראי, יצירת תכנית עבודה מיידית והקמת מנגנוני בקרה. זהו הערך המוסף של הייעוץ והיתרון הגדול שלו.