ניהול פיננסי

מדריך לניהול פיננסי

יש שתי דרכים מרכזיות לבצע ניהול פיננסי של הון אישי: באופן עצמאי או בצורה מקצועית. לכל דרך יתרונות וחסרונות אחרים, לכן חשוב להכיר את מאפייני הניהול ולקבל החלטה מושכלת. היתרונות של ניהול פיננסי באופן עצמאי באים לידי ביטוי למשל בחיסכון בהוצאות, במעקב צמוד אחר הכנסות וביכולת לגלות נזילות ולבצע פעולות מהירות בזמן אמת. לעומת זאת, החסרונות עלולים להיות היעדר ידע והחלטות שמתקבלות על בסיס נטיות רגשיות. כמו כן, לרוב המשקיעים אין את היכולת לעקוב אחר שינויים בשוק ההון ולזהות בזמן מגמות ותמורות.

 

ניהול פיננסי

 

לעומת זאת, היתרונות של ניהול פיננסי מקצועי הם ניצול אופטימאלי של המשאבים הקיימים. אנשי מקצוע מציבים את האינטרס של הלקוח בראש סדר העדיפויות, הם עוברים תהליך ארוך של הסמכה והכשרה והם מכירים מקרוב את המבנה של שוק ההון באץ ובעולם. אנשי מקצוע יכולים להמליץ על מסלולי השקעות ללקוחות פרטיים, מוסדיים, גופים וחברות. הם מחזיקים בארגז כלים מגוון ועומדים לרשות הלקוח גם במקרה של התלבטות תיאורטית בלבד.

איך חוסכים בדמי ניהול?

החיסרון היחיד והבולט של ניהול פיננסי באופן מקצועי הוא תשלום דמי הניהול. במילים אחרות, ניהול מקצועי מחייב את המשקיע להפנות חלק מהרווחים לטובת תשלום דמי ניהול, ולשאת בהוצאות מסוימות שעשויות להגיע לעשרות אחוזים מכל השקעה. על החיסרון הזה אפשר להתגבר על ידי השוואה בין שירותי ניהול פיננסי וקבלת המלצות על אנשי מקצוע אמינים.

פמילי אופיס, ניהול עושר או ניהול פיננסי עוסק בכל שלבי ההתמודדות עם סוגיות כלכליות. בעוד ניהול עצמאי מוגבל להון האישי בלבד, הניהול המקצועי כולל התייחסות לסוגיות כמו גיוס כספים, קביעת מבנה הון, מחיר הון, ניתוח כדאיות פרויקטים, חישובי ערך נוכחי וכמובן ניהול סיכונים. מנהל כספים יודע לבחון לעומק את הפרויקטים המוצעים ולהצביע על החוזקות והחולשות שלהם. הוא מסוגל להעריך את התשואה הצפויה בפרויקט, לעמת מולה את עלות ההון המגויס ולהציג ממצאים מבוססים.

החיסכון בדמי ניהול לא אמור לבוא על חשבון רמת המקצועיות של המנהל הפיננסי. אפשר לשלב בין דמי ניהול אטרקטיביים לבין ניהול מקצועי וליהנות מכל העולמות.